poniedziałek, 17 listopada 2014

Tortilla

Jeśli nie macie pomysłu na kolację lub obiad, a zwykłe kanapki się znudziły,  ziemniaki z mięsem wychodzą bokiem....proponuję tortille. 
Ilość składników można dowolnie modyfikować tak jak i samą zawartość tortilli. To połączenie składników jest moim ulubionym, a inspiracja na nie została zaczerpnięta z Pizzy Hut, gdzie serwowano jak dla mnie najlepszą tortille na świecie :)

Składniki:
4 tortille
2 - 3 piersi pojedyncze z kurczaka
3 papryki (żółta, zielona, czerwona)
1 puszka fasoli czerwonej
1 kulka mozzarelli
200 g sera żółtego
1 kwaśna śmietana
olej
sól, pieprz, papryka do smaku

Wykonanie:
Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą pieprzem, papryką, usmażyć na złoty kolor.
Fasolę odsączyć. Ser żółty zetrzeć na tarce. Mozzarelle pokroić w kostkę.
Paprykę umyć, usunąć gniazda, pokroić w kostkę.
Patelnię nasmarować delikatnie oliwą. Połowę tortilli posypać delikatnie mozzarellą, ułożyć kurczaka, paprykę i fasolę, całość posypać serem żółtym. Złożyć na pół, lekko docisnąć, smażyć z obu stron, tak długo, aż ser się rozpuści, a tortilla będzie chrupiąca. Po usmażeniu tortille przekroić na pół, serwować z kwaśną śmietaną.
Smacznego!


)Ania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz