Składniki:
250 g kremowego białego serka lub philadelphia
200 ml śmietanki (ja używam kwaśnej 18 %)
30 g mąki
70 g cukru
2 jajka
1 łyżka soku z cytryny
Dodatkowo:
cukier puder do posypania
Wykonanie:
Zmiksować serek z jajkami, następnie dodać cukier, śmietanę, cytrynę, mąkę. Całość miksować od 10 - 15 minut. Wlać do małej tortownicy* wysmarowanej tłuszczem. Piec ok. 40 - 50 minut w temperaturze 175 C. Ostudzić. Wyjąć z foremki i chłodzić całą noc.
Posypać cukrem pudrem.
* tortownica najlepiej teflonowa, wielkości talerzyka deserowego. Dla fanów wyższych serników proponuję zrobić półtorej porcji.
(´∀`)♡ Ania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz