piątek, 18 kwietnia 2014

Biszkopt

Biszkopt:
7 jaj
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju

Białka ubić z szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Ubijać tak długo, aż cukier się rozpuści, dodawać stopniowo żółtka. 
Mąki przesiać, wymieszać razem z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo do masy i delikatnie zamieszać, do połączenia się składników. Na końcu dodać olej , zamieszać. Biszkopt wylać na wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Piec ok. 20 - 25 min w 180 C do tak zwanego suchego patyczka.

Smacznego!

)Ania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz