Zachęcam do wypróbowania.
Składniki:
3 duże korzenie pietruszki (ok. 1/2 kg)
1 gruszka
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
1/2 kostki rosołowej/warzywnej
sól do smaku
2 łyżki oleju
Wykonanie:
Pietruszkę obrać, pokroić na grubsze kawałki. Wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor.
Gruszkę obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w grubą kostkę, wrzucić w połowie smażenia do pietruszki.
Gdy gruszka i pietruszka będą złote, dolać szklankę wody i pół kostki rosołowej lub warzywnej. Gotować około 10 minut, aż woda trochę odparuje. Dolać mleko, pogotować chwilkę. Następnie całość zblendować na gładki krem. Dosolić do smaku.
Smacznego!
(´∀`)♡ Ania
koniecznie muszę ją zrobić !
OdpowiedzUsuńzupy owocowe,to zmora mojego dzieciństwa :d ale od jakiegoś czasu powoli powoli,staram się do nich przekonać :)
OdpowiedzUsuń