Składniki:
170 g masła lub margaryny
100 g cukru
105 g brązowego cukru
1 duże jajko
cukier waniliowy
185 g masła orzechowego
260 g mąki
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
1/2 szklanki posiekanej mlecznej czekolady
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrami, dodać masło orzechowe oraz jajko. Ucierać na puszystą masę. Następnie dodać mąkę, sól oraz sodę. Ciasto szybko wyrobić ręcznie. Czekoladę posiekać i zagnieść z ciastem. Ciasto schłodzić przez około godzinę. Następnie z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, lekko zgnieść widelcem. Piec w temperaturze 170 C około 15 minut (do czasu, aż będą lekko rumiane).
Smacznego!
Przepis pochodzi z tej strony (klik).
(´∀`)♡ Ania
Oj! Pyszności :)
OdpowiedzUsuńCiastka są rewelacyjne. Polecam wypróbować przepis :)
Usuń