wtorek, 5 maja 2015

Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą


Składniki:
170 g masła lub margaryny
100 g cukru
105 g brązowego cukru
1 duże jajko
cukier waniliowy
185 g masła orzechowego
260 g mąki
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
1/2 szklanki posiekanej mlecznej czekolady

Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrami, dodać masło orzechowe oraz jajko. Ucierać na puszystą masę. Następnie dodać mąkę, sól oraz sodę. Ciasto szybko wyrobić ręcznie. Czekoladę posiekać i zagnieść z ciastem. Ciasto schłodzić przez około godzinę. Następnie z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, lekko zgnieść widelcem. Piec w temperaturze 170 C około 15 minut (do czasu, aż będą lekko rumiane).
Smacznego!





Przepis pochodzi z tej strony (klik)


                    (´)Ania

2 komentarze: