poniedziałek, 19 maja 2014

Lekka sałatka


Składniki:
roszponka
pomidorki koktajlowe
mini kulki mozzarelli
pierś z kurczaka
pestki dyni
sos balsamiczny
pesto
oliwa z oliwek
sól, pieprz, oregano

Wykonanie:
Pierś z kurczaka doprawić solą, pieprzem i oregano. Usmażyć na złoty kolor. Ostudzić, pokroić w plasterki.
Pestki dyni zrumienić na patelni.
Dno półmiska wyłożyć roszponką, na sałatę wyłożyć przekrojone na pół pomidorki i kulki mozzarelli, całość lekko osolić, polać delikatnie oliwą z oliwek, pesto oraz sosem balsamicznym, wyłożyć kawałki kurczaka, posypać na wierzchu uprażonymi pestkami z dyni.
Podawać z kawałkami ciemnego pieczywa, podpieczonymi na chrupko.
Smacznego!



)Ania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz