Składniki:
9
czubatych łyżek mąki
3
czubate łyżki mąki ziemniaczanej
12
płaskich łyżek margaryny (3/4 kostki)
12
czubatych łyżek cukru pudru (36 dag.)
4
jajka
1-2
pomarańcza
1
cukier waniliowy
2
płaskie łyżeczki proszku
szczypta
soli
tłuszcz
i bułka do formy
Wykonanie:
Utrzeć
tłuszcz z cukrem, dodać kolejno jajka, cukier waniliowy, sól, dodać mąkę z
proszkiem.
Piec
około godz. W temp. 170oC.
Ostudzić
babkę. Sparzyć i osuszyć 1-2 pomarańcza. Ostrożnie obrać skórkę.
Wycisnąć
sok do naczynia, nakłuc babkę i wlać sok.
Zrobić
lukier, zetrzeć skórkę na tarce* i posypać babkę.
*można też użyć do posypania gotowej skórki kandyzowanej
Smacznego!
(´∀`)♡ Ania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz